- Menşei: Türkiye
- Çuvallı Ürün
- 100% Doğal Ürün
Pirinç, nişasta açısından zengin, içerdiği kalori miktarıyla enerji veren bir besindir. B1, B2, C ve E vitaminlerini barındıran pirinç ayrıca, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko gibi sağlık üzerinde ciddi anlamda etkili olan mineralleri içerir. Sulu yerlerde ve bataklıklarda yetişen pirincin dağlarda yetişen türleri de vardır. Ülkemizde yetiştirilen pirinç çeşitleri, kılçıksız çeltik, sarı çeltik, ak çeltik, mısbak, amberbu, karakılçık, kırmızı çeltik, kasım beyazı ve Japon pirincidir. Pirinç başta pilav olmak üzere, birçok yemeğin yapımında kullanılır.
Besin Öğeleri | Değerler | %Günlük Miktar |
---|---|---|
Kalori | 207 | 10.3% |
Yağ | 0.8 g | 1.2% |
Karbonhidrat | 45.1 g | 15.0% |
Şeker | 0 gr | 0% |
Lif | 1.0 gr | 4.0% |
Protein | 4.3 gr | 8.6% |
Tuz | 0.02 gr | 0.3% |