Aşurelik Buğday
- Menşei: Türkiye
- Çuvallı Ürün
- 100% Doğal Ürün
Aşurelik buğday, bulgurda kullanılan durum buğdayının aksine yumuşak türdeki buğdaylardan üretilmektedir.
Yaygın olarak aşurede ve ülkemizin belli bölgelerinde yapılan keşkek yemeğinde kullanılan aşurelik buğday; buğdayın temizlenmesi, kabuğunun soyulması ile üretilir.
Besin Öğeleri | Değerler | %Günlük Miktar |
---|---|---|
Kalori | 181 | 9.0% |
Yağ | 1.2 g | 1.9% |
Karbonhidrat | 35.6 g | 11.9% |
Şeker | 1.7 gr | 1.9% |
Lif | 3.2 gr | 12.8% |
Protein | 5.3 gr | 10.6% |
Tuz | 0.04 gr | 0.7% |